İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışıkalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan Hazırlama Süresi : 45 dk Pişirme Süresi : 35 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4-5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz Hazırlanışı : 1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tuzlu suda haşlayıp süzün 2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın Mikserden geçirip püre yapın 3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın Kabuklarını soyup püre haline getirin Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin 4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın Tuz ve biber ekleyin 5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin 6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın 7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|