![]() |
Üç Gün Mühlet Ver! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Gün Mühlet Ver!Hz ![]() ![]() ![]() Delikanlı kararı sükûnetle dinledikten sonra, dedi ki: -Siz, mü'minlerin emîrisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() -Yerine bir kefil bırakman lâzım, buyurdu ![]() -Burada bulunanlardan biri bana kefil olur? -Kefilini göster! Genç, orada bulunanların yüzüne dikkatlice baktı ![]() -İşte bu zât kefil olur, dedi ![]() Hz ![]() -Ey Ebû Zer, kefil olur musun? -Evet, üç güne kadar döneceğine ben kefil olurum ![]() Aradan üç gün geçti ![]() ![]() ![]() -Ey Ebû Zer, kefil olduğun genç gelmedi ![]() ![]() Ebû Zer hazretleri gayet sakin bir şekilde: -Daha vakit var, sürenin sonuna kadar bekleyin bakalım ![]() ![]() Sözünde durdu Nihâyet bildirilen vakit doldu ![]() ![]() ![]() ![]() Genç geciktiği için özür dileyerek: -Parayı bulup dayıma teslim ettim ![]() ![]() ![]() Orada bulunanlar, gencin sözünde durmasına hayran kaldılar ![]() -Mert olan hakîki Müslüman sözünde durur ![]() ![]() Ebû Zer hazretlerine, genci tanımadığı hâlde neden kefil olduğunu sorduklarında: -Genç bana güvenerek, "Bu bana kefil olur" dedi ![]() ![]() ![]() Bu durumu gören da'vâcılar: -Biz de bu dünyada kerem sahibi, cömert kalmadı dedirtmeyiz ![]() ![]() Peygamber efendimiz Ebû Zer hazretleri hakkında buyurdu ki: -Benim ümmetimde Ebû Zer, Meryem oğlu İsâ'nın zühdüne sahiptir ![]() ![]() -İsâ aleyhisselâmın tevazuuna bakmak kendisini mesrur eden kimse, Ebû Zerr'e nazar eylesin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|