![]() |
On Yedi Yaşındaydı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() On Yedi Yaşındaydı...On yedi yaşındaydı ![]() ![]() ![]() Kutbüddin Bahtiyar Kaki “rahime-hullahü teâlâ”, büyük velilerdendir ![]() ![]() Bir buçuk yaşındayken, babası ayrıldı dünyadan ![]() Onun yetişmesiyle annesi meşgul oldu ![]() Daha sonra Muinüddin-i Çeşti adında bir evliya zat, bir gün, bir vesileyle oraya gelmişti ![]() Kutbüddin, on yedi yaşındaydı o zaman ![]() Bu zatı görünce, gayri ihtiyari kalbi meyletti bu büyük veliye ![]() Talebesi olmayı istedi ![]() Bu niyetle huzuruna gidip yalvardı bunun için ![]() O da kalb gözüyle bakıp, Onun yüksek istidadını gördü ve kabul etti bu dileğini ![]() O büyük evliyanın feyiz ve himmetiyle tasavvufun yüksek makamlarına yükseldi ![]() Bir gün, huzuruna bir genç gelip; - Hocam, “Cehennemde ateş yoktur” deniyor, bu doğru mu? diye sordu bu zata ![]() Ona cevaben; - Evet, doğru, buyurdu ![]() - Peki ateş yoksa nasıl yanacak bu insanlar efendim? - Herkes ateşini dünyadan götürecek evladım ![]() ![]() - Ya iyi iş ve ibadetler hocam? - Onlar da âhirette birer “Cennet nimeti” olacak sahibine ![]() ![]() - Anladım efendim ![]() HUZURLU OLMAK İÇİN Bir gün de; - Huzurlu olmak için ne yapalım efendim? diye sordular bu zata ![]() Cevaben; - Günah işlemeyin! buyurdu - Günah işlememek için ne yapalım efendim? - Ölümü düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|