![]() |
Hasan Paşa Köftesi - Saçaklı Köfte - Çömlek Kebabı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasan Paşa Köftesi - Saçaklı Köfte - Çömlek Kebabı TarifleriHasanpaşa Köftesi ![]() Malzemeler : (4 kişi için) ½ kg Köftelik Kıyma, 1 Kuru Soğan, 1 tutam Maydanoz 2 dilim Ekmek İçi, 4 tane Patates 250 gr süt 200 gr kaşar peyniri 1 yemek kaşığı Salça, Biraz Su 1 Kaşık Sıvı Yağ Tuz, Kara Biber, Kimyon Hazırlanışı : Patatesleri haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun ![]() ![]() ![]() ![]() En üste kalan kaşar peynirini rendeleyip serpiştirin ![]() ![]() Saçaklı Köfte ![]() Malzemeler: 500 gram kıyma 3 adet yumurta 2 çorba kasığı un 2 çorba kasığı su Yarım demet maydanoz Köfte baharı, tuz, Kızartmak için: Aycicek yağı Hazırlanışı Geniş bir kapta, kıyma, 3 adet yumurta 2 çorba kasığı unu karıştırıp yoğurun ![]() ![]() ![]() Aycicek yağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Çömlek kebabı ![]() Malzemesi: -200gr bamya -200 gr ![]() -250gr ![]() -200gr ![]() -1 kğ ![]() -tuz -300 gr soğan (kabaca doğranmış), (3 orta boy) -1 adet limon (1/2'nin suyu -300gr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış) (3 orta boy) -10 diş sarmısak (soyularak bütün bırakılmış) -taze çekilmiş karabiber -1/3 çay ks ![]() -1/3 çay kş ![]() -1/3 çay kş ![]() -150 gr ![]() Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri yerleştirin ![]() ![]() ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|