![]() |
Alman Usulu Yoğurlu Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usulu Yoğurlu PastaYoğurtlu Pasta ![]() Malzemeler
Yoğurtlu Karışımın malzemeleri
Öncelikle unu büyükce bir kaba eleyin ![]() Kabın içine şeker, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip güzelce karıştırın ![]() Doğal sıcaklıkla erimeye dönmüş tereyağını ve bir tane yumurtayı ekleyip yoğurun ![]() Kelepçeli kabın içine hamuru içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde dökün ![]() Yoğurtlu Karışımın yapılışı Ayrı bir kapta yumurtaların sarılarını aklarından ayırın ![]() ![]() ![]() Üzerine yoğurt, nişasta ve tereyağını ekleyip topak topak olmayacak şekilde çırpma işlemine devam edin ![]() Başka bir kapta ise yumurta aklarını çırpıcı ile iki kat hacimli olana kadar çırpın ![]() Daha sonra yoğurtlu kaba boşaltın ![]() ![]() Tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru havalandıracak şekilde harmanlayın ![]() Karışımınızı kelepçeli kalıbın içine boşaltın ![]() ![]() Pastanızı artık meyveli marmelat ile servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|