ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Alman Usulu Yoğurlu Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391045)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Alman Usulu Yoğurlu Pasta
 
Yoğurtlu Pasta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • İki su bardağı un
  • Bir çay bardağı kadar tozşeker
  • 100 gram kadar tuzsuz tereyağı
  • Bir tane yumurta
  • Bir paket vanilya
  • Bir poşet kabartma tozu

Yoğurtlu Karışımın malzemeleri
  • Dört tane yumurta
  • Bir poşet vanilya
  • Yarım kilo yoğurt
  • Bir çorba kaşığı mısır nişastası
  • 100 gram kadar tuzsuz tereyağı
  • Bir çay bardağı kadar tozşeker
  • Üç çorba kaşığı kuru üzüm
  • Bir miktar marmelat
Pastanın Yapılışı

Öncelikle unu büyükce bir kaba eleyin.
Kabın içine şeker, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip
güzelce karıştırın.

Doğal sıcaklıkla erimeye dönmüş tereyağını ve bir tane yumurtayı ekleyip yoğurun.

Kelepçeli kabın içine hamuru içine elinizle bastırarak hafifçe kenarlarından yukarı taşacak şekilde dökün.

Yoğurtlu Karışımın yapılışı

Ayrı bir kapta yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Derin bir kaba yumurtanın sarılarını alın. Kabın içine şeker ve vanilyayı ekleyip bir müddet çırpın.
Üzerine yoğurt, nişasta ve tereyağını ekleyip topak topak olmayacak şekilde çırpma işlemine devam edin.
Başka bir kapta ise yumurta aklarını çırpıcı ile iki kat hacimli olana kadar çırpın.
Daha sonra yoğurtlu kaba boşaltın. Bu karışımın içine son olarak üzümleri ekleyin.

Tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru havalandıracak şekilde harmanlayın.

Karışımınızı kelepçeli kalıbın içine boşaltın. 140 derceye ayarlanmış daha önceden ısıtmış olduğunuz fırınınzıda üzeri kızarıncaya kadar pişmesini sağlayın.

Pastanızı artık meyveli marmelat ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.