Fincanda Kek...

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fincanda Kek...



:FİNCANDA KEK:




Bu kekten ikinci yapışım çok pratik ve lezzetli kekler oluyorFincanda pişiyor olması çok ilgimi çekti ,önce fincanlarıma birşey olur mu acaba diye korktum ama fincanlar sağlam merak etmeyinBen en alta yağlı kağıt koydum tencere çizilmesin diye fincanların ortasından gözüken yağlı kağıt yani
Nemli ve çok yumuşak üstelik yağsız kekler elde diyorsunuz





Malzemeler ve Hazırlanışı:
  • 1 yumurta
  • 1 çaybardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağu un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

kreması için hazır pasta kremasını sütle çırpıp kullandım

şimdiiiiiiii
kek malzemeleriri çırprp fincanları yağlayıp paylaştırıyoruz

isterseniz tencereye fincanların az aşağısına gelecek kadar su koyup ağzını kapatabilirsiniz
sonra ocağın üstüne koyun kapağını açıp açıp bakmayın su kaynamasını anlayınca altını kısıp 20 dk pişmesini bekleyiniz
Altını kapatıp, 15 dk daha bekleyip ocaktan alabilrisiniz

sonra fincanlardan çıkartıp ikiye ayırıp azcık ıslatıp arasına istediğiniz şekilde malzemeler katıp renklendirmelisiniz Üzümlü, cevizli vs
ben krem şantili yaptım

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.