Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, kişilik, palamut

Palamut Dolma (6 Kişilik)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Dolma (6 Kişilik)







Palamut Dolma (6 Kişilik)


Malzemeler
  • 2 adet palamut
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
Bulamak için
  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
  • Sıvıyağı
Hazırlanışı

Palamutları ayıkladıktan sonra iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın (sadece derisi kalacak) Tavaya ağlınız tereyağında kıyılmış soğan pembeleşene kadar kavurun Dolmalık fıstık, ceviz ve balık etini ilave edip, tüm malzemeyi 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin Tavayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, karıştırın İç harç soğuduktan sonra ikiye ayırıp, içini aldığınız balıklara pay edin ve açılmaması için kürdanla tutturun Balıkları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın Kızgın yağda önlü-arkalı kızartın

Not: balığı kızartırken dışının kızarıp içinin çiğ kalmaması için, kızgın olmayan yağda kızartmaya özen gösterin


Kaynak: Sofra Dergisi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.