![]() |
Tramisu Tarifi..... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tramisu Tarifi.....Evet organizasyonlarımızın değişmez elemanı olan Tramisunun tarifini yazayım artık ![]() ![]() ![]() Tramisu için gerekli ekipman: 1 pastataban (keki) - koyu olan kakaolusunu alın ![]() 2 su bardağı süt 1 labne peyniri şeker un 2 yumurta vanilin Kakao tozu (pastalar için olandan, nesquick değil) tabii Tramisuyu koyacağınız kapaklı pasta kabı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 aşamada yapılır tramisu ![]() AŞAMA1: 1 büyük su bardağı hatta biraz fazlası su kaynatılır ![]() içine 1 çay bardağı şeker ve aynı oranda nescafe konur,karıştırılır ![]() bu karışım kekimizin (pastataban) üst katlarını ıslatmak için kullanılacak ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Aşama 2 : Kremanın hazırlanması ![]() ![]() ![]() ![]() bir tencereyi ocağa orta ateşte sürekli karıştıracak şekilde ateşe koyacağız ![]() ![]() un eklenir ![]() ![]() ![]() vanilin konur ve ateşi yakıp orta ateşte sürekli karıştırırız ![]() ![]() ateşten alınır ve içine labne peyniri (tamamı) katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşama 3: elde ettiğimiz yarı akışkan kremanın yarısına yakını pastatabanın alt katmanının üst yüzeyine (ıslattığımız yüzeye) dökülür ve bıçak gibi bir alet ile tüm yüzey kaplanır ![]() Üstüne pastatabanın üst katmanı oturtulur ![]() ![]() ıslatılmış yüzeye dökülür ve fazlası yan yüzlerden aşağıya akması sağlanacak ![]() ![]() son aşamada ise çay süzgeci vasıtası ile kakao tozu kremanın üstüne serpilecek ve üst katman tamamen ince bir tabaka olarak yüzeyi kaplayacak ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsi bu kadar ![]() ![]() dinlendiriyorum ve sabah org ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benden bu kadar ,artık sennur yapsın Tramisuları not: birdahaki yapışımda, her aşamanın fotosunu çeker, buraya eklerim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|