Tramisu Tarifi.....

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tramisu Tarifi.....



Evet organizasyonlarımızın değişmez elemanı olan Tramisunun tarifini yazayım artıkHer orgdan sonra "yaz artık şunun tarifini" baskılarından kurtulmak ve bundan sonra bu işi Sennur'a yıkmak adına aldıım elime kalemi

Tramisu için gerekli ekipman:

1 pastataban (keki) - koyu olan kakaolusunu alın

2 su bardağı süt

1 labne peyniri

şeker

un

2 yumurta

vanilin

Kakao tozu (pastalar için olandan, nesquick değil)


tabii Tramisuyu koyacağınız kapaklı pasta kabı


3 aşamada yapılır tramisu

AŞAMA1:

1 büyük su bardağı hatta biraz fazlası su kaynatılır kaynadıktan sonra

içine 1 çay bardağı şeker ve aynı oranda nescafe konur,karıştırılır

bu karışım kekimizin (pastataban) üst katlarını ıslatmak için kullanılacak Pastataban 2 katlıdır (katmandır) alt katmanı pasta kabına koyarız ve üst yüzeyini kaşık yardımı ile bu hazırladığımız karışımla ıslatırızHiç boşluk kalmayacak şekilde tüm üst yüzeyi ıslattıktan sonra,

2katının üst yüzeyinide kalan karışım ile ıslatırız


Aşama 2 : Kremanın hazırlanması

bir tencereyi ocağa orta ateşte sürekli karıştıracak şekilde ateşe koyacağızBu tencereye 2 su bardağı kadar süt konur2 yemek kaşığı

un eklenir2 yumurta sarısı eklenir1 çay bardağı şeker eklenirEn son

vanilin konur ve ateşi yakıp orta ateşte sürekli karıştırırızKaynamaya yakın katılaşmaya başlayacaktırKatılamaya ve kaynamaya başlayınca

ateşten alınır ve içine labne peyniri (tamamı) katılır El blendırı ile karıştırılıp,labnenin iyice karışması sağlanır


Aşama 3:

elde ettiğimiz yarı akışkan kremanın yarısına yakını pastatabanın alt katmanının üst yüzeyine (ıslattığımız yüzeye) dökülür ve bıçak gibi bir

alet ile tüm yüzey kaplanır

Üstüne pastatabanın üst katmanı oturtulurTabii üst katmanın ıslatılmış olan üst yüzeyi yukarıya bakacakKalan yarım kremada en üst

ıslatılmış yüzeye dökülür ve fazlası yan yüzlerden aşağıya akması sağlanacakYani pastatabanın hiçbir yeri gözükmeyecek şekilde krema ile kaplanmış olacak

son aşamada ise çay süzgeci vasıtası ile kakao tozu kremanın üstüne serpilecek ve üst katman tamamen ince bir tabaka olarak yüzeyi kaplayacak

Hepsi bu kadar Pasta kabının kapağı kapatılıp buzdolabına konur ve 5-6 saat sonra afiyetle yenir Ben akşam yapıp sabaha kadar buzdolabında

dinlendiriyorum ve sabah orga götürüyorumSennurda saldırıp yiyor


Benden bu kadar ,artık sennur yapsın Tramisuları


not: birdahaki yapışımda, her aşamanın fotosunu çeker, buraya eklerim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.