Herşey De Vardır Bir Hayır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Herşey De Vardır Bir HayırHerşey De Vardır Bir Hayır ![]() ![]() ![]() Eski bir zamanda bi krallık varmış ![]() ![]() ve bu krallıkta yaşıyan bi adamın başına ne gelirse gelsin her zaman -vardır bundanda bi hayır- dermiş![]() bu adam aynı zamanda kralın en yakın arkadaşıymış![]() kral ne yapsa bu adama danışır nereye gitse onuda götürürmüş yanında![]() ![]() birgün kral ava çıkmaya karar vermiş ![]() tabiki her zamanki gibi bu adamıda yanında götürmüş![]() bunlar avlanırken adamın tüfeği yanlışlıkla ateş almış ve kralın parmağı kopmuş![]() kral canının derdine düşmüş![]() ahlanıp vahlanırken adam -vardır bundada bi hayır-demezmi![]() ![]() kral buna çok kızmış ![]() sonuçta can tatlıdır![]() kral başlamış bağırmaya![]() bunun neresi hayır benim parmağım koptu falan filan![]() ve bu adamı hemen zindana attırmış![]() aradan bir yıl geçmiş![]() ![]() ![]() Bu krallığın sınırları içerisinde bi bölge varmış ![]() bu bölgeye kimse girmezmiş![]() çünkü bu bölgede yaşıyanlar insan eti yermiş![]() bu nedenle kimse oraya gitmeye cesaret edemezmiş![]() ama kral bu bölgeyi çok merak etmiş ![]() birgün karar vermiş![]() o bölgeye gidicek kimseye görünmeden oraya bakıcak ve hemen dönücekmiş![]() hazırlanmış heyecanla yola koyulmuş![]() o bölgenin sınırları içerisine girmiş![]() ![]() tam etrafa bakınırken yakalanmış ![]() ordakiler kralı diğer esirlerle birlekte yemek üzere bi ağaca bağlamışlar![]() kralı öldürecekleri an parmağının olmadığını farketmişler![]() kralı alalacele kendi sınılarından atmışlar![]() ![]() meğerse burdakiler bi insanın vücudunun her hangi bi yerinde bi eksiklik varsa o kişiyi yedikleri takdirde lanetleniceklerine inanıyorlarmış ![]() kral kurtulduğu için şükretmiş![]() bi yandan seviniyormuş ama bi yandanda üzülüyormuş![]() çünkü en sevdiği arkadaşını zindana attırmıştı![]() parmağının kopmasında gerçektende hayır varmış![]() ![]() o zaman giden parmağı olmasaydı şimdi giden canı olucaktı ![]() hemen saraya dönüp zindana arkadaşının yanına gitmiş![]() ondan defalarca özür dilemiş![]() ama adam çok sakin bi tepki göstermiş![]() ![]() her zaman ki cümlesini söylemiş -vardır bundada bi hayır- bu durum üzerine kral yine sinirlenmiş ![]() bağırmaya başlamış![]() boşu boşuna bir yıl zindanda kaldığını, bunda nasıl hayır olduğunu, kendisine neden kızmadığını sormuş![]() adam cevap vermiş![]() ![]() demişki eğer sen beni zindana attırmasaydın bende seninle oraya gelicektim ![]() senin parmağın yok diye seni bırakıcaklardı ama beni öldürüp yiceklerdi![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herşey böyledir aslında sadece örneği farklıdır parmağı değilde kolu kırılmıştır yada malını kaybetmiştir örnekleri çoğalta biliriz bizim başımıza bişey gelse hemen söylenmeye başlarız tabi ilk önce şunu sorarız NEDEN BEN ![]() ![]() gerçekten o an bunun hayır mı şermi olduğunu anlayamayız biraz sabretsek zamanla bizim gözümüzde felaket gibi görünen şeyin aslında ne kadar hayır olduğunu görürüz kimi zaman anlayamayız belki ama oda ya bi sınavsa![]() bence olaylar karşısında neden ben değilde vardır bundada bi hayır diyebilmeliyiz![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|