ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kıssadan Hisse (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=457)
-   -   Herşey De Vardır Bir Hayır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=367485)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 12:14 AM

Herşey De Vardır Bir Hayır

Herşey De Vardır Bir Hayır...

Eski bir zamanda bi krallık varmış...ve bu krallıkta yaşıyan bi adamın başına ne gelirse gelsin her zaman -vardır bundanda bi hayır- dermiş..bu adam aynı zamanda kralın en yakın arkadaşıymış..kral ne yapsa bu adama danışır nereye gitse onuda götürürmüş yanında..

birgün kral ava çıkmaya karar vermiş..tabiki her zamanki gibi bu adamıda yanında götürmüş..bunlar avlanırken adamın tüfeği yanlışlıkla ateş almış ve kralın parmağı kopmuş..kral canının derdine düşmüş..ahlanıp vahlanırken adam -vardır bundada bi hayır-demezmi..

kral buna çok kızmış..sonuçta can tatlıdır..kral başlamış bağırmaya..bunun neresi hayır benim parmağım koptu falan filan..ve bu adamı hemen zindana attırmış..aradan bir yıl geçmiş...

Bu krallığın sınırları içerisinde bi bölge varmış..bu bölgeye kimse girmezmiş..çünkü bu bölgede yaşıyanlar insan eti yermiş..bu nedenle kimse oraya gitmeye cesaret edemezmiş..ama

kral bu bölgeyi çok merak etmiş..birgün karar vermiş..o bölgeye gidicek kimseye görünmeden oraya bakıcak ve hemen dönücekmiş..hazırlanmış heyecanla yola koyulmuş..o bölgenin sınırları içerisine girmiş..

tam etrafa bakınırken yakalanmış..ordakiler kralı diğer esirlerle birlekte yemek üzere bi ağaca bağlamışlar..kralı öldürecekleri an parmağının olmadığını farketmişler..kralı alalacele kendi sınılarından atmışlar..

meğerse burdakiler bi insanın vücudunun her hangi bi yerinde bi eksiklik varsa o kişiyi yedikleri takdirde lanetleniceklerine inanıyorlarmış..kral kurtulduğu için şükretmiş..bi yandan seviniyormuş ama bi yandanda üzülüyormuş..çünkü en sevdiği arkadaşını zindana attırmıştı..parmağının kopmasında gerçektende hayır varmış..

o zaman giden parmağı olmasaydı şimdi giden canı olucaktı..hemen saraya dönüp zindana arkadaşının yanına gitmiş..ondan defalarca özür dilemiş..ama adam çok sakin bi tepki göstermiş..

her zaman ki cümlesini söylemiş -vardır bundada bi hayır- bu durum üzerine kral yine sinirlenmiş..bağırmaya başlamış..boşu boşuna bir yıl zindanda kaldığını, bunda nasıl hayır olduğunu, kendisine neden kızmadığını sormuş..adam cevap vermiş..

demişki eğer sen beni zindana attırmasaydın bende seninle oraya gelicektim..senin parmağın yok diye seni bırakıcaklardı ama beni öldürüp yiceklerdi.....

Herşey böyledir aslında sadece örneği farklıdır parmağı değilde kolu kırılmıştır yada malını kaybetmiştir örnekleri çoğalta biliriz bizim başımıza bişey gelse hemen söylenmeye başlarız tabi ilk önce şunu sorarız

NEDEN BEN... gerçekten o an bunun hayır mı şermi olduğunu anlayamayız biraz sabretsek zamanla bizim gözümüzde felaket gibi görünen şeyin aslında ne kadar hayır olduğunu görürüz kimi zaman anlayamayız belki ama oda ya bi sınavsa.. bence olaylar karşısında neden ben değilde vardır bundada bi hayır diyebilmeliyiz.....