Yeşil Elbise |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil ElbiseYolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu - Gel seni camiye götüreyim,dedimBugün Cuma biliyorsun - Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun, dedi - Biliyorum ama, sebebini gerçekten merak ediyorum - Ne bileyim olmuyor işte,dediHem pantolonumun ütüsü bozulup, dizleri çıkar diye endişe ediyorum Gayri ihtiyari gülmeye başladım - Herhalde şaka yapıyorsun,bunun için cami terkedilir mi? - Ciddi söylüyorum, dedi Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin Gerçekten öyleydi Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı - Peki, dedim Hayatında hiç camiye gitmedin mi? - Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim, dedi Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti Daha sonra el sıkışıp ayrıldık Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra,kendisinin camide olduğunu söylediler Hemen gittim Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı Yavaşça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle: - Hani,dedim Camiye gelmeyecektin? Hiç sesini çıkarmadı Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|