Hamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül Yuvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül YuvasıHamur Tatlıları ,Hamur Tatlıları ,Cevizli Bülbül Yuvası ![]() Malzemeler : 150 gr margarin 2 yumurta 3 çorba k pudra şekeri 2 çorba k irmik 1 çay b yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üzeri için: Ceviz Tarçın Şerbeti için: 3,5 su b su 3,5 su b toz şeker 1 dilim limon Hazırlanışı : Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın Üzerine 150 gr margarin ilave edin Üzerine 3 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin Üzerine 1 çay bardağı yoğurt ilave edin ve karıştırın Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik ilave edin ve karıştırın![]() Daha sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin Üzerine alabildiği kadar un ilave edin Kıvamı kulak memesi kıvamında olmalıdır Daha sonra tatlın hamurunu kurşunkalem inceliğinde açın Tatlının hamurunu çay bardağı kullanarak yuvarlak hamurlar kesin![]() Fırın tepsisine yuvarlak hamurları dizin Üst hamuru için ise yuvarlak hamurdan tekrar gazoz kapağı kullanarak yurlak açın Hamurları üst üste getirin Hamur tatlıların üzerine yumurta Bülbüll yuvasını önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında pişirin Şerbeti için tencereye 3 5 su bardağı toz şeker ve 3 5 su bardağı su ilave edin Üzerine 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatın Fırından çıkan bülbül yuvasının üzerine sıcak şerbeti dökün Tatlının ortasına ceviz ve tarçın karışımı ilave edin Tatlının üzerine yine fırın tepsisi ile kapatın ve şerbetini çektirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|