Yemek Tarifleri Soğan Yatağında Çipura |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Soğan Yatağında ÇipuraYemek Tarifleri Soğan Yatağında Çipura Malzemeler
Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın [*]Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 - 2 çizik atın Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 - 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın Balıkları da soğanların üzerine dizin![]() Balıkların üzerine dilimlediğiniz limonları da dizin ve fırına verin 200 - 220 derece balıklar için ideal Balıklar pişip kızarınca fırından alın Bu arada defne yapraklarını da bahçeden ben toplamıştım 2 - 3 ay önce![]() ![]() Annemin tarifi üzerine bahçede defne aramaya başladım Ama annem küçük bir ağaç deyince çalı gibi birşey canlandı gözümde, bulamadım tabi Neyse ki balkona çıkan annem tarif etti de bulabildim![]() Çok da çalı gibi değişmiş, ince, küçük bir ağaç ![]() ![]() ![]() Kopardığım yaprakları evde güzelce yıkayıp kuruladım ![]() ![]() ![]() Sonra tabakta kurumaya bıraktım ![]() Kuruduklarında böyle dümdüz değillerdi, biraz kıvrıldılar Ama önemli olan lezzeti değil mi? Kullanıldıkları her tarife güzel bir lezzet vermeyi başardılar![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|