Saz Kökü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saz Kökü



Saz Kökü Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Saz Kökü Yetiştiriciliği - Saz Kökü Hakkında


SAZ KÖKÜ


(Seirpus lacustris)


Papirüsgiller familyasındandır


1-3 m boylarında , kalın kök saplı çok yıllık, otsu bir bitkidirYeşil renkli gövde silindirik ve sünger gibidirDipten çıkan yapraklar gövdeyi sararTemmuz-ağustos aylarında salkımsı küçük kahverengi çiçekler açar,ağustos-eylül aylarında bunlardan oluşan tohumlar olgunlaşır


Ülkemizde dere ve göl kenarlarında , bataklıklarda , kumlu alanlarda,100 cm derinlikteki sularda kendiliğinden yetişir


Üretimi tohumla yada ilkbaharda kökten ayırmayla yapılır


Nişasta zengini köksaplarıyla taze süngerleri çiğ yada pişirerek yenebilirTohumlar öğütülerek ekmek ve pasta ununa eklenir


Bitkinin şeker hastalığını iyileştirici ,idrar söktürücü,ishal giderici,asıl ilginci kanser iyileştirici etkileri vardır


Bunun için bitkinin kök ve köksaplarından 20-50 gramı 1 litre kaynar suyla demlenir ve günde iki-üç kez birer bardak içilir


Aynı şekilde kaynatılarak da içilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.