|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
akıl, beyin, bitkisel, dimağ, hafıza, unutkanlık, zeka, zihin, öneriler |
![]() |
Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...Arkadaşlar Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin için bildiğim bitkisel önerileri paylaşacağım yararlı olması dileğiyle ![]() ![]() ![]() AKIL VE ZEKA : Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ak darı : Çayı içilir ![]() Akgünlük sakızı : Macunu yenir ![]() ![]() Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, serbeti içilir ![]() Biber ve fidesi : Yenir, suyu içilir ![]() Çörek otu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Et (koyun) : Eti yenir ![]() Et (tavuk) : Eti yenir Fıstık : Meyvesi ve Macunu yenir ![]() Fil disi : Tozu nane suyuna karıstırılır içilir ![]() Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir ![]() ![]() Hardal (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() Havlıcan : Çayı içilir ![]() Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir ![]() Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Kabak (balkabağı) : Yenir, surubu içilir ![]() ![]() Kantaron (sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() Kara lahana : Yenir, salatası yapılır ![]() Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir ![]() ![]() Kekik : Macunu yenir ![]() ![]() Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir ![]() ![]() Meyan kökü : Macunu yenir ![]() ![]() Nane : Macunu yenir ![]() ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() Papatya : Macunu yenir ![]() ![]() Rezene : Macunu yenir ![]() ![]() Sinameki : Macunu yenir ![]() ![]() Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir ![]() Tere otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Üzerlik tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() DİMAĞ: Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adasoğanı : Suyundan içilir ![]() Ak anber : Yenir ve içilir ![]() Akgünlük sakızı : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Amber ağacı : Serbeti içilir ![]() ![]() Amerikan çayı : 4 gramının çayı ve suyu içilir ![]() Anason : Öd ağacı ile demletilir içilir ![]() Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Ayva : Meyvesi Yenir ![]() ![]() Badem ve yağı : Üzüm ve sekerle yenir ![]() ![]() Bahçe sebboyu : Koklanır ![]() Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir ![]() Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Biberiye (kusdili) : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir ![]() ![]() ![]() Çörek otu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Elma : Yenir ![]() ![]() Fındık : Yenir ![]() ![]() ![]() Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Gül : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hanımeli : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Hardal (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Hazenbel : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Hindistan cevizi : Macunu yenir ![]() Horoz : Gencinin eti yenir ![]() Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() ?ncir : Fıstıkla yenir ![]() Kabak (balkabağı) : Yenir, Suyu ve surubu içilir ![]() Kadife çiçeği : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Kafur ağacı : 0 ![]() ![]() Kantaron (sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Karanfil : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Kebere (kedi tırnağı) : Gargara yapılır ![]() Kekik : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Kılıç otu : Kabuğu yakılır, buğusu yapılır ![]() Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir ![]() ![]() Küçük kusuta : 20 gramının çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Lale çiçeği : Lapası kullanılır ![]() Lebak ağacı : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Marul : Tohumu yutulur ![]() Menekse : Surubu içilir ![]() ![]() Merkep turuncu : Çiçeği koklanır ![]() ![]() Meyan kökü : Macunu yenir ![]() ![]() Misk otu (bostan karanfili) : Koklanır ![]() ![]() Misvak : Gül suyu ile ıslatılarak içilir ![]() Mürsafi : Tozu enfiye gibi buruna çekilir ![]() Nane : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Nergis çiçeği : Birkaç kere koklamak dimağ tıkanıklığına iyi gelir ![]() ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Öd ağacı : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Papatya : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Rezene : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Sinameki : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Su kabağı çekirdeği : 12 gram çekirdeği ezilip suyu içilir ![]() Tavuk : Eti bol bol yenir ![]() Tere otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Üzerlik tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Yer somunu : Buharı içe çekilir ![]() Zencefil : Macunu yenir ![]() ![]() HAFIZA - UNUTKANLIK : Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akgünlük sakızı : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Ardıç katranı : Leblebi tozuyla hap haline getirilerek yutulur ![]() Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir ![]() ![]() Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Çörek otu : 5 gram su ile yutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Düğmelice süpürge : Çayı ve suyu içilir ![]() Fındık : Yenir ![]() ![]() Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir ![]() ![]() Hardal (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Kantaron (sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Karanfil : Çayı ve suyu içilir ![]() Kekik : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Koyun tavsanı : 4 gam pismisinin suyu içilir ![]() Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir ![]() ![]() Meyan kökü : Macunu yenir ![]() ![]() Nane : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Papatya : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Pelin otu : Çayı ve suyu içilir ![]() Rezene : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Selvi ağacı : Üzüm sırası ile karıstırılarak içilir ![]() Sinameki : Macunu yenir ![]() ![]() Tere otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Üzerlik tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Üzüm : Yenir ![]() Yabani zeytin ağacı : Meyvesi yenir ![]() Yoğurt otu (sünnetlice otu) : Bal ile karıstırılıp yutulur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...HAFIZA - ZiHiN : Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ak darı : Çayı ve suyu içilir ![]() Akgünlük sakızı : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Amlaç (Hint) : 7 ![]() ![]() Antep fıstığı : Yenir ![]() ![]() Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Armut : Yenir ![]() ![]() ![]() Ayçiçeği : Çayı ve suyu içilir ![]() Badem : Bol miktarda yenir ![]() Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir ![]() ![]() Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir ![]() ![]() ![]() Cezayir Meneksesi : Çayı ve suyu içilir ![]() Çörek otu : 5 gram su ile yutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Et (Balık ) : Yenir ![]() ![]() Et (koyun) : Eti yenir ![]() Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir ![]() ![]() Hardal (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ?ğde : Çiçeği koklanırsa zihni kuvvet verir ![]() Kantaron (sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Kara lahana : Surubu içilir ![]() Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Karabiber : Zeytin yağı ile, kaynatılarak içilir ![]() Karanfil : Çayı ve suyu içilir ![]() Kekik : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Keklik : Ödü burna damlatılır ![]() Koyun tavsanı : 4 gam pismisinin suyu içilir ![]() Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir ![]() ![]() Mantar : Yenir ![]() Meyan kökü : Macunu yenir ![]() ![]() Muz : Bol miktarda yenir ![]() Nane : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Papatya : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Rezene : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Sinameki : Macunu yenir ![]() ![]() Su zambağı (mavi zambak) : Kökünün suyu balla içilir ![]() Tarçın (Çin tarçını) : Çayı ve suyu içilir ![]() Tere otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Üzerlik tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Üzüm : 21 kuru üzüm yenir ![]() Yoğurt otu (Sünnetlice otu) : Bal ile karıstırılıp yutulur ![]() Zencefil : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() ![]() BEYiN HASTALIKLARI : Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A vitamini : A vitamini ihtiva eden yiyecekler bol miktarda tüketilir ![]() Ağulu kök : Sirke ile sürülür ![]() Akgünlük sakızı : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Alpinya : Çayı ve suyu içilir ![]() Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Arzu otu (kaya koruğu) : Çayı ve suyu içilir ![]() At kuyruğu (kırk kilit) : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Ayva : Taze çiçeği kullanılır ![]() Bahçe sebboyu : Kökü kurutularak sirke ile karıstırılır, lapası sarılır ![]() Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir ![]() ![]() Balık sazı : Meyvesiz olan çesidi kavrulur, sürülür veya sarılır ![]() Bas derbendi : Lapası sarılır ![]() Belh söğüdü : Çayı ve suyu içilir ![]() Besparmak otu : Macunu yenir ![]() Beyaz afyon çiçeği : Taze hashas kabuğu dövülüp un ile karıstırılarak sarılır ![]() Bin yaprak (dülger otu) : Çiçeklerinin çayı ve suyu içilir ![]() Buğday : Kepekli ekmeği yenir ![]() Burçak : Lapası sarılır ![]() Büyük papatya : Çayı ve suyu içilir ![]() Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir ![]() ![]() ![]() Çay : Radyasyonsuz olmak sartı ile, limonlu içilir ![]() Çemen otu : Lapası sarılır ![]() Çiçekli yosun (temre otu) : Lapası sarılır ![]() Çivit tohumu : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Çörek otu : 5 gram su ile yutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Çuha çiçeği : Çayı ve suyu içilir ![]() Delice ?ncir : Yenir ![]() Deniz hashası (yabani) : Çiçeği ve yaprağı zeytinyağı ile karıstırılıp sarılır ![]() Deve dili : Yaprağı su ile pisirilerek sarılır ![]() Eğrice yonca : Suyu yumurta sarısı, Hindistan cevizi küçük unu, keten tohumu unu ve deniz tuzu ile karıstırılarak sarılır ![]() Elma : Yenir ![]() ![]() Ermeni safi : Lapası sarılır ![]() Esek hıyarı (acı düyek) : 200 gram suya 5 gram karıstırılır, demletilir günde 1-2 bardak balla içilir ![]() Yaprağı sarılır ![]() ![]() Esek marulu : Suyu burna çekilir ![]() ![]() Fener çiçeği : Çörek otu karıstırıp iyice dövdükten sonra, menekse yağı ile karıstırılıp buruna çekilir ![]() Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir ![]() ![]() Göz otu : Meyvesi gölgede kurutulur ![]() ![]() miktarda alınırsa zehirleyebilir ![]() Güzel avrat otu : Çayı, suyu ve surubu içilir ![]() ![]() Hamame : Lapası sarılır ![]() Hamur : Kına ve tereyağı ile, merhem yapılarak sarılır ![]() Hardal (siyah) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Hint narı : Sirke ve ilik ile karıstırıp sarılır ![]() Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Kaynatılmıs suyu ile banyo yapılır ![]() ![]() Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Ispanak : Yemeği yenir ![]() ![]() ?ncir : Yenir ![]() ![]() Kadın tuzluğu (sarı çalı) : Lapası sarılır ![]() Kafur ağacı : Sürülür ![]() Kantaron (sarı) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Kara çalı : Kabuğunun lapası sarılır ![]() Kara dut : Yaprağı, suyu ile birlikte pisirilir veya güneste bekletildikten sonra balla karıstırılarak sürülür ![]() Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Katuna : Lapası sarılır ![]() Kavlu kan : Kabuklarının lapası sarılır ![]() Kayısı : Yenir ![]() ![]() Kebere (kedi tırnağı) : Lapası sarılır ![]() Keçi sakalı : Yaprakları ve kökü balla karıstırılır, lapası sarılır ![]() Kedi otu : Güneste kurutulmusunun, çayı ve suyu içilir ![]() Kekik : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Kenger otu : Çiçeği, meyvesi ve yaprağının dövülmüsü, yağ ve mumla karıstırılıp sürülür ![]() Kereviz : 1 litre suya 2 adet doğranır, 5 dakika kaynatılır, günde 3 kez içilir ![]() Keten tohumu : Sürülür veya sarılır ![]() ![]() Kına : Tohumundan 5 gram balla karıstırıp yenir ![]() sarılır ![]() Kırmızı pancar : Lapası sarılır ![]() Kısa mahmut (dalak otu) : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Kireç : Yağ ile merhem yapılıp sürülür ![]() Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir ![]() ![]() Limon : Suyu içilir ![]() ![]() Marul : Lapası sarılır ![]() ![]() Menekse : Arpa unu veya yağı, sakız la karıstırılarak lapası sarılır ![]() Mersin ağacı : Yapraklarının külü sarılır ![]() Mese ağacı : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Meyan kökü : Macunu yenir ![]() ![]() Nane : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() merhem yapılır ![]() Nar : Sirkeyle çiğnenir ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Ödağacı (udi hindi) : Tozundan 3 gram bir fincan zeytinyağı içine aksamdan konur ![]() karına içilir ![]() Papatya : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Pazı : Bademle pisirilip sürülür ![]() Portakal : Yenir ![]() ![]() ![]() Rezene : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Salkım söğüt : Yaprağının külü sirke ile karıstırılıp sürülür ![]() Sarı süsen : Lapası sarılır ![]() Sedef tası : Bal ile karıstırılarak sürülür ![]() Semiz otu : Yenir ![]() ![]() Sırça otu (yapıskan otu) : 8 - 10 gramının çayı ve suyu içilir ![]() Sinameki : Macunu yenir ![]() ![]() Sirke : 2 litrede bir avuç mese kabuğu kaynatılır, içine tülbent konur, sıkılır sarılır ![]() Soya fasulyesi : Yenir ![]() Su baldıranı (ağıotu) : Çayı ve suyu içilir ![]() ![]() Su teresi : Lapası sarılır ![]() Su zambağı (mavi zambak) : Lapası sarılır ![]() Sürincan çiçeği : Lapası sarılır ![]() Süt tası : Sürülür ![]() Seytan değirmeni (öd dikeni) : Tohumu içilir ![]() Tavsan : Derisi sarılır ![]() Tere otu ve tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Üzerlik tohumu : Macunu yenir ![]() ![]() Venüs saçı (baldırıkara) : Çayı ve suyu içilir ![]() Yabani hardal : Lapası sarılır ![]() Yabani semiz otu : Lapası sarılır ![]() Yavsanotu (yarpuz - filiskin) : Gülyağı, sirke ve kabuklu arpa ile lapası sarılır ![]() Yemen safranı : 8 gramı, 40 gram bal ve sirke serbeti ile karıstırılarak içilir ![]() Zift : Arpa unu ile merhem yapılır ve sarılır ![]() BEYiN KANAMASI : Açıklama : Beyin hastalıklarında tavsiye edilen sifalı bitkiler ve kullanma sekilleri bu bölümde de geçerlidir ![]() Fener çiçeği : Çörek otu karıstırıp iyice dövdükten sonra, menekse yağı ile karıstırılıp buruna çekilir ![]() Kafur ağacı : Sürülür ![]() Kanada sediri tohumu : Çayı ve suyu içilir ![]() Oğulotu (melisa) : Macunu yenir ![]() ![]() ![]() Servi tohumu : Öğütülür, suya konup 10 gün sonra süzülür günde 1 bardak içilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...her işittiğin kelimeyi veya her okuduğun ilmi hıfz edeyim dersen: Fıstık, siyah Üzüm ve Haslüban'ı (Biberiye) alıp, hepsini güzelce döv ![]() ![]() ![]() Yaygın kanının aksine, yakın zamanda yapılan araştırmalara göre beyin maddesinin yeniden kazanılması mümkün ![]() ![]() ![]() Yaşlılık Üzerine Araştırmalar Ulusal Enstitüsü (National Institute on Aging Gerontology Research) ve John Hopkins Tıp Fakültesi`nde hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalara göre, vitamin ve mineral destekli kalori kısıtlaması ve aralıklı oruç tutmak, hastalıklara dayanıklılığı artırıyor, ömrü uzatıyor ve kök hücrelerden nöron üretimini harekete geçiriyor ![]() Öğün aralarını uzatın Buna ek olarak, oruç tutmak sinaptik esnekliği artırarak, beyin hasarları sonrasında başarılı yeniden-bağlanma yeteneğini artırıyor ![]() ![]() Ek araştırmalar, öğünler arası zaman aralığının artırılmasının kronik kalori kısıtlamasından daha iyi bir seçenek olduğunu gösteriyor çünkü seks hormonlarında oluşacak azalma cinsel ve beyin performansını ters yönde etkiliyor ![]() ![]() Biberiye beyne birebir: Eğer açlığa dayanamıyorsanız başka seçenekler de yok değil ![]() ![]() ![]() Her ne kadar araştırmacılar, bu bitkideki bileşiklerin en güçlü olduğu formların patenlerini alsalar da, yeni ilaçlardan farklı olarak, biberiyeyi doğal şekliyle kullanmak en güvenli ve klinik olarak en müsamahalı yol gibi görünüyor ![]() ![]() Berkeley California Üniversitesi`nde biyokimya ve moleküler biyoloji profesörü Bruce N ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor ![]() Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor ![]() Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor ![]() Patates: Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor ![]() Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor ![]() Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor ![]() Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor ![]() Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor ![]() Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor ![]() Royal Jelly, fresh olacak, softgel (kapsül-toz olmayacak) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ginko Biloba… günde en az iki defa; 60 mg… Softgel olursa daha iyi… Veya kapsül ![]() ![]() ![]() Ginseng… 500-1000 mg’lık, bir veya iki defada ![]() ![]() Coenzym Q10… 30 mg, günde 2 tane ![]() DHEA…25mg günlük ![]() ![]() ![]() Melatonin 2-3 mg’lık ![]() ![]() Kalsiyum ve Magnezyum… 1000 mg, günlük yatmadan önce… Ayrıca kapsamlı bir multivitamin-multimineral kompleksi… Balık yağı, ceviz, kabak çekirdeği ve keten tohumu gibi besinlerde bulunan omega-3 yağları beyin için oldukça yararlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikle yumurta zihniniz için çok yararlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki nedir bu yiyecekler? Beynimizi yağ asidi ve EFA ile beslemeliyiz beynimizin bir kısmı yağdan oluşur ve sağlıklı bir hafızaya sahip olmak için yüksek miktarda EFA içeren yumurtadan bol bol tüketmeliyiz ![]() Yağlı balık çeşitleri omega-3 yağına yani EFA’yı yüksek miktarda içerir ![]() yağ beyin gelişimi için çok önemlidir hafızanızı geliştirir ve öğrenmeyi kolaylaştırır ![]() sahiptir ![]() Soya ise sözlü ve sözsüz hafızayı güçlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil çay ile 7 güne kalmadan etkilerini görmeye başlıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Biberiyede diğerleri gibi hafızayı güçlendirir ve bırakmadan kullanırsanız çok faydasını görürsünüz ![]() ![]() ![]() Bitki uzmanları, beyni geliştirmek için, havuç, çilek, lahana, limon gibi gıdaların daha fazla tüketilmesini öneriyor ![]() Havuç hafızayı güçlendiriyor ![]() Havuç, hatırlatma yeteneğinizi artırır ![]() ![]() Biber mutluluk kaynağı Ne kadar kırmızı ve acı olursa o kadar iyidir ![]() ![]() ![]() Çilek strese birebir ![]() Muz'a her beynin ihtiyacı var ![]() ![]() Lahana ise, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği giderir ![]() ![]() Limon da, C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır ![]() ![]() Soğan koksa bile, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı bir besindir ![]() ![]() Ayrıca, ceviz, fındık ve fıstık gibi kuru yemişler de sinirleri kuvvetlendiriyor ![]() Beyni Geliştiren Besinler: Soya: Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor ![]() ![]() Yumurta: D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor ![]() Çilek: Antioksidan ve C vitamini deposu ![]() ![]() Çay: Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor ![]() Kırmızı et: Demir deposu kırmızı et özellikle çocuklarda zeka seviyesini yukarı çekiyor ![]() Üzüm suyu: Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir ![]() ![]() Sardalya: Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalya, stresi de azaltıyor ![]() Brokoli: Folik asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor ![]() ![]() Yulaf: Karbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor Uzmanlar unutkanlığa son vermek ve beyin gücünüzü geliştirmek için bu gıdaları öneriyor ![]() Hafızanızı güçlendirecek, konsantrasyon ve odaklanmanızı arttıracak çok fazla gıda, takviye, bitki var ![]() ![]() ![]() ![]() Beyin gücünüzü arttırmak istiyorsanız, işte size bazı yiyecek, ot ve takviyeler ![]() ![]() YUMURTA Beynimizin katı kısmı yağdan oluştuğu için, ona iyi yağlar sağlamalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() BALIK Eğer anneniz size balık yemenin sizi akıllı yapacağını söylediyse, doğru söylemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOYA Burada bahsedilen bütün besinler proteinle paketlenme avantajına sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OTLAR Gingko biloba, Doğu kültüründe binlerce yıldır kullanılan, en çok bilinen hafıza otudur ![]() ![]() ![]() ![]() YEŞİL ÇAY Son çalışmalarda yeşil ve siyah çayın Alzheimer hastalarında, akıl fonksiyonlarının ve hafızanın yok olduğu bir hastalıkla mücadele etme ilacı olduğu anlaşıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ADAÇAYI Kelime hatırlama testinde, adaçayı alanlar almayanlardan daha başarılıydı ![]() ![]() ![]() BİBERİYE Adaçayı gibi , biberiye de hafızayı güçlendirir, akıl berraklığını sağlar ve beyin yorgunluğunu azaltır ![]() ![]() B VİTAMİNİ Sağlıklı ve dengeli beslenme size tüm gerekli vitaminleri sağlasa da, vitamin B hafızanız için gerekli olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SU Beynin p suyla kaplı olduğunu için, bu sıvı hafıza için gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafizayi kuvvetlendiren ve ezberlemeyi kolaylastiran sebepler: 1- Az yemek, 2- Cok tekrar etmek, 3- Geceleri namaz kilmak ve ibadet etmek, 4- Salat-ü selami cokca okumak, 5- Kurani Kerimi cok okumak, 6- Bütün günahlardan el cekmek, 7- Misvak kullanmak, 8- Her sabah ac karnina Bal yemek, 9- Her gün ac karnina besmeleyle yirmibir tane üzüm yemek, (Marifetname) Unutkanlığın birçok sebepleri vardır ![]() Bilhassa günah işlemek başta gelir ![]() (İsyanı [günahı] çok olanın, nisyanı [unutkanlığı] çok olur) buyurulmuştur ![]() İbni Abbas (ra), (Sabah namazı vakti uyumak, unutkanlığa sebep olur) buyuruyor ![]() (Şira) Unutkanlığa sebep olan şeyler: Ekşi elma yemek, çok aç durmak, hep tok durmak, çok üzülmek, işlerin dağınık olması, idam edilene bakmak, mezar taşlarını okumak, durgun suya bakmak, kötü kokulu şeyler yemek, afyon gibi uyuşturucu kullanmak ![]() Zihni açan ve unutkanlığı gideren şeyler: Kereviz, kuru üzüm, çörek otu yemek, koyun sütü içmek, başı gül yağı ile yağlamak, badem yemek, misk ve karanfil kullanmak, kimyon unu koklamak, öd buharını teneffüs etmek, [ o da neyse artık ilk defa duydum ] bal yemek ![]() Hadis-i şerifte de, "Hafızayı kuvvetlendirmek için bal yiyin" buyurulmuştur ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() ![]() 10 ![]() ![]() Yeşil ve siyah çay: newcastle Üniversitesinde yapılan araştırmada her gün düzenli olarak içilen 1 bardak çayın Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatabileceğini tespit etmişlerdir ![]() Çörek otu: çörek otu yağının kür halinde 8–10 hafta yemeklerle beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir ![]() ![]() ![]() Kuru üzüm, pekmez, balık, elma ve kereviz iyidir ![]() ![]() ![]() Süt ve süt ürünleri içilmeli ve yenmelidir ![]() Kan şekerini düşürmemek gerekir ![]() ![]() ![]() Yeşil ve siyah çayın Alzheimer hastalığı ile ilgili enzimin faaliyetini azalttığı kabul edilmektedir ![]() Kimyon, ananas, havuç, avokado ve zencefil hafızayı kuvvetlendirmek için faydalıdır ![]() ![]() Siyah üzüm : Siyah üzüm taneleri ya da siyah üzüm suyu, hafızayı güçlendiren ve beyin işlevlerini canlandıran dopamin hormonunun seviyesini yükseltir ![]() Ispanak : İçerdiği lütein ve diğer bazı antioksidanlar sayesinde beyin hücrelerini tahribata karşı korur ![]() Kuru üzüm : Beyni harekete geçiren ve sağlıklı ruh hali sağlayan baryum bileşimi içerir ![]() Yağlı Balık : Sinir sisteminin normal fonksiyonları için gerekli olan Omega-3 asitlerini sağlar ![]() ![]() Böğürtlen ve Yaban Mersini : Uzun süreli öğrenmede etkilidir ![]() Frenk üzümü : C vitamini açısından zengin olan bu besin, daha aydınlık düşünmemize yardımcı olur ve daha zinde hissetmemizi sağlar ![]() Balkabağı Çekirdeği : Yarım bardak balkabağı çekirdeği hafızanızı kuvvetlendirmek ve beynin fonksiyonlarını hızlandırmak için gerekli olan çinkonun kaynağıdır ![]() Havuç : Beynin metabolizmasını canlandırır, hatırlama yeteneğini artırır ![]() Hafızayı Kuvvetlendirmek İçin Ne Yapmalı 1 ![]() 100 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() 1 kg ![]() 1 kg ![]() ![]() 2 ![]() Kuru üzüm, çekirdeği ile birlikte yenir veya kaynatılıp elde edilen su bol miktarda hoşaf gibi tüketilir ![]() 3 ![]() Maydanoz, nane, kereviz ve çilek bol miktarda yenir ![]() verdiğim bütün bilgiler ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|