Pirinçli Ebe Gümeci Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Ebe Gümeci Tarifi[/b] Malzemeler ? 1 demet ebegümeci ? 1 adet patates (küp küp doğranmış) ? 1 adet havuç (küp küp doğranmış) ? 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) ? 2 yemek kaşığı pirinç ? Yarım limonun suyu ? 2 yemek kaşığı sıvıyağ ? 1 çay kaşığı tozşeker, tuz Tarif Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|