Ciğer Dolması |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer DolmasıMalzemeler: Koyun zarı 2 bardak su tuz 350 gram karaciğer 1 kase pirinç sıvı yağ 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuşüzümü 2 adet soğan Pişirme Süresi: 30 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Gömleği yıkayıp 1 su bardağı ılık suda bekletin Karaciğeri soyup, ince ince kıyın; içine 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyin; yaklaşık 30 dakika pişir Pirinci yıkayıp, süzün Bir tavada yağ ile doğranmış soğanları, kuşüzümü ve fıstığı pembeleşinceye değin kavurun Pirinci ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar karıştırın Gömleği sudan çıkarıp parçalara ayırırın Ortalarına malzemeyi koyup bohça şeklinde katlayın Yumurtayı çırpıp sarmaların üzerine sürün Gömleğin haşlanma suyunu da döküp önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 45 dakika kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|