İspanak Kömbesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Kömbesi* İçindekiler: 2 su bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt alabildiğine un İÇ MALZEMESİ İÇİN: 1 kg ıspanak 3 - 4 orta boy kuru soğan sıvı yağ salça ,kara biber,pul biber ,tuz, arzuya göre basılmış kekik kömbenin üzerine sürmek için 2 y kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yumurta Hazırlanışı: bu malzemeyi büyük fırın tepsisine göre ayarladık siz malzemeyi göz kararı ayrlayabilirsiniz ![]() öncelikle hamur malzemesi karıştırılarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir 9 beze olarak ayarlanır ıspanak ince ince doğeanır ,ince doğranmış soğan salça sıvı yağ ve baharatlarıyla karıştırılır yufkaları incecik açmaya özen göstererek yufkaları tepsiye serip aralarını sıvı yağ ile yağlarız 3 adet yufkayı böyle yağladıktan sonra(ıspanaklı içi ikiye böleriz) ıspanağın yarısını döşer tekrar aralarını yağlayarak 3 yufka daha döşeriz kalan ıspanağıda döşeyim geri kalan son 3 yufkayıda aralarını yağlayarak tepsiye sereriz yağ ,yumurta, yoğurdu karıştırıp kömbenin üzerine sürer kömbemizi dilimleyip fırırna süreriz kömbe pişince üzerine biraz ince ince su serpip tepsiyle 5- 10 dakika kadar kapatıp dinlendirirz sonra çay yada ayranla servis yaparız not çayla daha güzelKaynak: birtabak com |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|