![]() |
İspanak Kömbesi
* İçindekiler: 2 su bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt alabildiğine un İÇ MALZEMESİ İÇİN: 1 kg ıspanak 3 - 4 orta boy kuru soğan sıvı yağ salça ,kara biber,pul biber ,tuz, arzuya göre basılmış kekik kömbenin üzerine sürmek için 2 y kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yumurta Hazırlanışı: bu malzemeyi büyük fırın tepsisine göre ayarladık siz malzemeyi göz kararı ayrlayabilirsiniz. öncelikle hamur malzemesi karıştırılarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir 9 beze olarak ayarlanır.ıspanak ince ince doğeanır ,ince doğranmış soğan salça sıvı yağ ve baharatlarıyla karıştırılır.yufkaları incecik açmaya özen göstererek yufkaları tepsiye serip aralarını sıvı yağ ile yağlarız.3 adet yufkayı böyle yağladıktan sonra(ıspanaklı içi ikiye böleriz) ıspanağın yarısını döşer tekrar aralarını yağlayarak 3 yufka daha döşeriz. kalan ıspanağıda döşeyim geri kalan son 3 yufkayıda aralarını yağlayarak tepsiye sereriz.yağ ,yumurta, yoğurdu karıştırıp kömbenin üzerine sürer kömbemizi dilimleyip fırırna süreriz. kömbe pişince üzerine biraz ince ince su serpip tepsiyle 5- 10 dakika kadar kapatıp dinlendirirz.sonra çay yada ayranla servis yaparız not çayla daha güzel Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.