Acemi Datlısı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acemi Datlısı




* İçindekiler:
hazır baklava yufkası

ceviz

tereyağ

şeker

su

Hazırlanışı:
bayram da gittiğim yerlerde öğrendim geldim

hazır baklava yufkasının üzerine bolca çekilmiş ceviz serpeleyeceksiniz sonra çok ince vernikli bir oklavaya sarıyoruz,, sarınca bııızztt diye büzüştürüp oklavayı büzüşmüş yufka sarmasının içinden çekip,,büzüşük yufka sarmasını tepsiye yerleştiriyoruz tepsi dolana kadar yapıyoruz üzerine tavada erittiğimiz kızgın tereyağı döküyoruz fırında pişiriyoruz ve şiresini döküyoruz şiresi sıcaksa tatlı soğuk olacak,,tatlı sıcaksa şiresi soğuk olacak

ilk defa yaptık bu ilk tepsimiz bunu daha çok ablam yaptı pek düzgün olmadı ilk deneme olunca ) benim tepsi daha düzgündü pratiğini kapınca malum ama o hemen bitmiş çekemeden yarın tekrarlamayı düşünüyoruz,,artan yufkaları değerlendirmek amaçlı,,daha güzel bir görüntü olursa değişirim

afiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.