Kaymaklı Tatlı Börek |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Tatlı Börek4 su bardağı un 25 çay bardağı sıvıyağ 1 kahve fincanı tozşeker 1 kahve fincanı nişasta 2 yumurta 100 gr tereyağı 2 çay bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 200 gr kaymak Şurup için 5 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Üzeri için 1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı Kaymaklı tatlı börek: Unu eleyin 2 çay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonra oklavayla büyüklüğü kadar açın Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin Kalan yağı üzerine sürün Kare şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın Antepfıstığı serpiştirip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|