Yoğurtlu Dondurma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Dondurma8 çorba kaşığı su 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı toz jelatin hazır beze 1/2 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu Süslemek için Böğürtlen Meyveli sos Yoğurtlu dondurma: İki çorba kaşığı su ve jelatini bir kapta karıştırınKalan 6 çorba kaşığı su, portakal suyu ve şekeri sos tenceresinde karıştırarak şeker eriyinceye kadar kısık ateşte pişirinOcaktan alıp içine suda çözülmüş jelatini ilave edinYarım saat kadar sert bir kıvam elde edinceye kadar bekletin Büyük bir kasede yoğurt ve şekerli karışımı mikserle çırpınKarışımı plastik yada çelik dondurma kabına aktarınEn az 6 saat dondurun Bezeleri servis tabağına alın, üzerine dondurmayı ilave edinBöğürtlen ve isteğe göre meyveli sosla süsleyip soğuk servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|