Adesiye (Hatay) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adesiye (Hatay)![]() 1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı baldo pirinç 4 su bardağı su 100 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sumak Kırmızı pul biber Tuz Adesiye: Mercimekleri haşlayın Pirinci ilave edip haşlamaya devam edin Soğanı ince kıyıp ayrı bir yerde tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin Salça, tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin Kıymalı karışımı mercimeğe ilave edin Sumağı sıcak suda bir süre bekletip tencereye ilave edin Bir iki taşım pişirip sıcak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|