ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Adesiye (Hatay) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250430)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:44 AM

Adesiye (Hatay)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sumak
Kırmızı pul biber
Tuz

Adesiye:
Mercimekleri haşlayın. Pirinci ilave edip haşlamaya devam edin. Soğanı ince kıyıp ayrı bir yerde tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. Kıymalı karışımı mercimeğe ilave edin. Sumağı sıcak suda bir süre bekletip tencereye ilave edin. Bir iki taşım pişirip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.