|
|
Konu Araçları |
değişim, karşılıkları, kurubaklagiller, ürünleri |
Et Ürünleri Ve Kurubaklagiller Değişim Karşılıkları |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Ürünleri Ve Kurubaklagiller Değişim KarşılıklarıDeğişim listeleri; birbirinin yerini tutabilen yiyeceklerin listesidir Temel besin gruplarını ve bu grupta bulunan besinleri incelediğimizde bu listeler daha net anlaşılabilir Et ve et yerine geçen besinler; et, tavuk, balık, hindi, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinlerdir Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır Yağlı tohumlar diğer besinlere göre fazla yağ içerdiklerinden tüketim miktarlarına dikkat etmek gerekirBu grup besinler Proteinden, demir, çinko, fosfor, magnezyum gibi minerallerden, B6, B12, B1 ve A vitaminlerinden ve Posadan (kuru baklagiller) zengindir Et Değişimleri (1 köfte kadar ete eş değer yiyecekler) ET ÜRÜNLERİ MİKTAR Normal ton balığı ¼ kutu Light ton balığı ½ kutu (40 gr) Köfte 1 adet Hamburger köfte 1 adet Pirzola 1 adet Kokteyl sosis 1 adet Yumurta 1 adet Kokteyl sosis 1 adet Salam 1 ince dilim Jambon 1 ince dilim Tavuk jambon 1 ince dilim Biftek 1 ince dilim Salam, jambon 1 ince dilim Beyaz peynir 1 karper büyüklüğünde (30 gr) Soya eti 1 köfte kadar Kıyma 1 yemek kaşığı Sakatatlar ( karaciğer, dalak, böbrek vb) 1 yumurta büyüklüğünde Tavuk 1 yumurta büyüklüğünde Sakatatlar (karaciğer, dalak vb) 1 yumurta büyüklüğünde Soya eti 1 yumurta kadar Beyaz peynir( yağsız) 15 karper büyüklüğünde Tavuk ciğeri 15 yumurta büyüklüğünde Normal sosis 1/2 adet Lor peyniri 1/2 çay bardağı Rokfor peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Kaşar peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Dil peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Tulum peyniri 1/2 karper büyüklüğünde Cheddar 1/2 karper büyüklüğünde Tavuk 1yumurta büyüklüğünde İzmir köfte 2 adet Yumurta beyazı 2 adet Pastırma 2 küçük dilim Çökelek (kuru) 2 yemek kaşığı Balık 2 yumurta büyüklüğünde Kuşbaşı et 3 - 4 parça Tekirdağ köfte 3 adet Beykın 3 adet Sucuk 3 ince dilim Çökelek lor peyniri (taze) 3 yemek kaşığı Midye, karides, kalamar 5 küçük boy Tofu 6 parça KURUBAKLAGİL DEĞİŞİMLERİ Nohut (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Kuru Fasulye (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Mercimek (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Börülce (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Barbunya (pişmiş) 4 - 5 yemek kaşığı Aynı zaman bu ölçüdeki kurubaklagil çeşitleri 1 dilim ekmek yerine geçer |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|