Kayısı Lokması |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Lokması300 gr patates 4 çorba kaşığı irmik Yarım su bardağı mısır nişastası 25 su bardağı un 1 kahve fincanı bal 1 yumurta 2 kahve fincanı toz şeker Yarım çay kaşığı kabartma tozu 400 gr kuru kayısı 1 çay kaşığı tarçın 15 su bardağı iri kıyılmış ceviz fındık ve antep fıstığı karışımı 1 çorba kaşığı tarçın ve pudra şeker karışımı 1 tutam tuz Kayısı lokması: Patatesleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapınÇukur bir kaba alıp tuz,irmik, bal,yumurta, kabartma tozu, un, mısır nişastası ve şekeri ilave edin Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru rulo yapınEşit kalınlıkta dilimleyinHer hamuru merdaneyle düzeltip yuvarlak hamurlar elde edin Kayısıları yumuşayana kadar haşlayıp ortadan ikiye ayırın3-4 yaprak Kağıt Havlu üzerine alıp suyunu süzünCevizli karışım ve tarçını bir kasede karıştırıp kayısıların içini doldurunKayısıları hamurların içine yerleştirip hamuru yuvarlayınHamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca üzerlerine tarçınlı pudra şeker serpip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|