![]() |
Turşu Demeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu Demeti![]() ![]() Malzemeler; - Lahana sarmasından artan lahana parçaları (veya 6-7 yaprak lahana) - 2 adet kemer patlıcan - 3 adet havuç - 1 avuç nohut - 5-6 diş sarımsak - 1 litre kaynamış, soğumuş su - 5 yemek kaşığı kaya tuzu - yarım demet maydanoz - 1 tatlı kaşığı toz şeker Yapılışı; -Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 1 parmaktan biraz daha kısa boyda dilimleyin ![]() ![]() - Havuçları soyarak önce enine ikiye bölüp, sonra patlıcanların boyunda kesin ![]() - Maydanozları saplarıyla birlikte bir kaba alarak üzerlerine kaynar su döküp hemen süzün ![]() - Sarımsakları soyarak ikiye bölün - Nohutları turşu kavanozuna koyun ![]() ![]() - Şimdi patlıcan, havuç ve lahanadan elinize birer adet alarak, bir maydanozla bunları sıkıca sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kaynatıp soğuttuğunuz 1 litre suya 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet bal şeker olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|