![]() |
Turşu Demeti
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler; - Lahana sarmasından artan lahana parçaları (veya 6-7 yaprak lahana) - 2 adet kemer patlıcan - 3 adet havuç - 1 avuç nohut - 5-6 diş sarımsak - 1 litre kaynamış, soğumuş su - 5 yemek kaşığı kaya tuzu - yarım demet maydanoz - 1 tatlı kaşığı toz şeker Yapılışı; -Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 1 parmaktan biraz daha kısa boyda dilimleyin. (resimdeki gibi) Tencereye tuzlu su koyarak patlıcanları diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. - Havuçları soyarak önce enine ikiye bölüp, sonra patlıcanların boyunda kesin. - Maydanozları saplarıyla birlikte bir kaba alarak üzerlerine kaynar su döküp hemen süzün. - Sarımsakları soyarak ikiye bölün - Nohutları turşu kavanozuna koyun. Sarımsakların yarısını da üzerine ekleyin. - Şimdi patlıcan, havuç ve lahanadan elinize birer adet alarak, bir maydanozla bunları sıkıca sarın. Bütün malzemeler için aynı işlemi uygulayın. Muhtemelen patlıcanlar ve havuçlar biterken elinizde biraz lahana artacaktır. O lahanaları kavanozun dibine dizin. Üzerine kalan sarımsakları serpin. Üzerlerine de hazırladığınız turşu demetlerini dikkatlice dizin. - Kaynatıp soğuttuğunuz 1 litre suya 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştırın. Bu karşımı kavanoza boşaltın. Kavanoz ağzına kadar dolmalı. Kapağını iyice kapatıp, serin yerde yaklaşık 3-4 hafta kadar ekşimesini bekleyin. Afiyet bal şeker olsun.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.