ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turşu Demeti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240559)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:03 PM

Turşu Demeti
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler;



- Lahana sarmasından artan lahana parçaları (veya 6-7 yaprak lahana)

- 2 adet kemer patlıcan

- 3 adet havuç

- 1 avuç nohut

- 5-6 diş sarımsak

- 1 litre kaynamış, soğumuş su

- 5 yemek kaşığı kaya tuzu

- yarım demet maydanoz

- 1 tatlı kaşığı toz şeker



Yapılışı;



-Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 1 parmaktan biraz daha kısa boyda dilimleyin. (resimdeki gibi) Tencereye tuzlu su koyarak patlıcanları diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.



- Havuçları soyarak önce enine ikiye bölüp, sonra patlıcanların boyunda kesin.



- Maydanozları saplarıyla birlikte bir kaba alarak üzerlerine kaynar su döküp hemen süzün.



- Sarımsakları soyarak ikiye bölün



- Nohutları turşu kavanozuna koyun. Sarımsakların yarısını da üzerine ekleyin.



- Şimdi patlıcan, havuç ve lahanadan elinize birer adet alarak, bir maydanozla bunları sıkıca sarın. Bütün malzemeler için aynı işlemi uygulayın. Muhtemelen patlıcanlar ve havuçlar biterken elinizde biraz lahana artacaktır. O lahanaları kavanozun dibine dizin. Üzerine kalan sarımsakları serpin. Üzerlerine de hazırladığınız turşu demetlerini dikkatlice dizin.



- Kaynatıp soğuttuğunuz 1 litre suya 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştırın. Bu karşımı kavanoza boşaltın. Kavanoz ağzına kadar dolmalı. Kapağını iyice kapatıp, serin yerde yaklaşık 3-4 hafta kadar ekşimesini bekleyin.






Afiyet bal şeker olsun....



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.