Brioche (Fransız Ekmeği) |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brioche (Fransız Ekmeği)500 gr un 100 gr toz şeker 1 çay kaşığı tuz 15 gr toz maya 4 yumurta 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 300 gr tereyağı 150 gr kaşar peyniri Brioche: Unu bir kaba eleyin Tuz, şeker ve mayayı başka bir kapta harmanlayıp una ilave edin 3 yumurta, tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun 35 dakika mayalandırın Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp içlerine küp şeklinde doğranmış birer peynir dilimi yerleştirin ve brioche kalıplarına yerleştirin Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin AKLINIZDA BULUNSUN Mayalı hamuru dinlendirirken, ılık bir ortamda üzerini nemli bir bez örterek bekletin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|