Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brioche, ekmeği, fransız

Brioche (Fransız Ekmeği)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brioche (Fransız Ekmeği)





500 gr un
100 gr toz şeker
1 çay kaşığı tuz
15 gr toz maya
4 yumurta
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
300 gr tereyağı
150 gr kaşar peyniri

Brioche:
Unu bir kaba eleyin Tuz, şeker ve mayayı başka bir kapta harmanlayıp una ilave edin 3 yumurta, tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun 35 dakika mayalandırın

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp içlerine küp şeklinde doğranmış birer peynir dilimi yerleştirin ve brioche kalıplarına yerleştirin

Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

AKLINIZDA BULUNSUN
Mayalı hamuru dinlendirirken, ılık bir ortamda üzerini nemli bir bez örterek bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.