Mideye Faydaly Besinler |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mideye Faydaly BesinlerMideye Faydaly Besinler Karnabahar : Ha?lanmy? karnabahar, mideyi asit saldyrylaryndan koruyarak tüm sorunlary giderebilir Yçeri?inde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacynyn hammadesi olarak kullanylyyor Lahana : Lahanayy çi? olarak yemeyi tercih edin Ynce ?eritler halinde do?rayyp salata yapyn Meyve presinde lahananyn suyunu sykyp ayny miktarda elma suyu ile kary?tyryn ve için Lahana, ülser ve gastrit ilacy olarak biliniyor Dörtte bir lahanayy yykayyp kalyn ?eritler halinde do?rayyn 1 kerevizi soyup do?rayyn 1 havucu temizleyip dilimleyin Lahana, kereviz ve havucu katy meyve presinde sykyp sabah ak?am suyunu için Patates : Çi? patates suyu mide yanmasynyn do?al ilacydyr Patatesi soyup katy meyve presinde suyunu sykyn Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile kary?tyryp için Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanyn Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor Ispanak : Ispana?y buharda pi?irin ya da ha?layarak tüketin Taze yapraklaryny salata olarak yiyin Zeytinya?y : Çi? olarak kullanyldy?ynda besinlerin midede kalma süresini azaltyyor ve ya?laryn sindirimi için safra salgysyny artyryyor Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artyryyor Muz : Mideyi seven meyvelerin ba?ynda geliyor Ara ö?ünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldyrabilir Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artyryyor Kyzarmy? ekmek : Midenin salgylady?y a?yry asidi kurutarak yanma hissini gideriyor Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusuYapylan son ara?tyrmalara göre midedeki a?yry asitlenmeyi azaltyyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|