ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Mideye Faydaly Besinler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=234087)

Prof. Dr. Sinsi 07-14-2012 01:43 PM

Mideye Faydaly Besinler
 
Mideye Faydaly Besinler

Karnabahar : Ha?lanmy? karnabahar, mideyi asit saldyrylaryndan koruyarak tüm sorunlary giderebilir. Yçeri?inde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacynyn hammadesi olarak kullanylyyor.
Lahana : Lahanayy çi? olarak yemeyi tercih edin. Ynce ?eritler halinde do?rayyp salata yapyn. Meyve presinde lahananyn suyunu sykyp ayny miktarda elma suyu ile kary?tyryn ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacy olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayy yykayyp kalyn ?eritler halinde do?rayyn. 1 kerevizi soyup do?rayyn. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katy meyve presinde sykyp sabah ak?am suyunu için.
Patates : Çi? patates suyu mide yanmasynyn do?al ilacydyr. Patatesi soyup katy meyve presinde suyunu sykyn. Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile kary?tyryp için.
Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanyn.
Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak : Ispana?y buharda pi?irin ya da ha?layarak tüketin. Taze yapraklaryny salata olarak yiyin.
Zeytinya?y : Çi? olarak kullanyldy?ynda besinlerin midede kalma süresini azaltyyor ve ya?laryn sindirimi için safra salgysyny artyryyor.
Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artyryyor.
Muz : Mideyi seven meyvelerin ba?ynda geliyor. Ara ö?ünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldyrabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artyryyor.
Kyzarmy? ekmek : Midenin salgylady?y a?yry asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusu.Yapylan son ara?tyrmalara göre midedeki a?yry asitlenmeyi azaltyyor.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.