Balkabağı Ayva Ve Elma Kızartmaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı Ayva Ve Elma KızartmalarıKızartma Yapılışı - Elma Kızartmaları Nasıl Yapılır - Balkabağı Ayva Kızartması Malzemeleri Malzemeler * 250 gr Balkabağı * 1 adet iri boy Ayva * 2 adet Elma * 2 çorba kaşığı Mısır Unu * 1 çorba kaşığı Hindistan Cevizi * 2 çorba kaşığı dövülmüş Antep Fıstığı * 1 çorba kaşığı Un * 2 çorba kaşığı Haşhaş tohumu * 2 adet Yumurta * Tuz * Karabiber * Üzerine : * eritme Kaşar Peyniri * Kızartmak İçin : * Sıvı Yağ * * 5-6 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Balkabağı, elma ve ayvanın kabuklarını soyup, halka şeklinde doğrayın Hafif yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün Derin bir kasede mısır unu, hindistancevizi, antepfıstığı, un ve haşhaş tohumunu karıştırın Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın Balkabağı ve meyveleri önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın Kağıt peçete üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın Eritme peynirini benmari usulü eritin ve meyvelerin üzerine gezdirip servis yapın Not: Arzu ederseniz kızartmaları, sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|