Etli Şalgam Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Şalgam DolmasıMALZEMELER Sogan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram Salça 1 yemek kasigi 10 gram Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Nane 2 yemek kasigi 2 6 gram Su 2 su bardagi 400 gram Margarin 1 yemek kasigi 10 gram YAPILIŞI Sebzeleri yika Sogani soy, yika, ince ince dogra Maydanozu yika, ayikla, ince ince kiy Pirinci yika, süz Sogan, maydanoz, pirinç, kiyma, salça, 1 tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak sekilde oy ve hazirlanan içle doldur Tencereye, açik kisimlari üste gelecek sekilde diz Kalan suyu ve tuzu koy Salgam ve pirinçler yumusayincaya degin, yaklasik 50 dakika pisir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|