![]() |
Zeytinyağlı Midye Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Midye DolmasıZeytinyağlı Midye Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Midye Dolması Yapılışı - Zeytinyağlı Midye Dolması Malzemeleri İç Malzemesi 2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız ![]() ![]() 1 su bardağı zeytinyağ 4 orta boy soğan 1 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet maydanoz, dereotu 2 çay kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı tuz limon 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker İç malzemesinin hazılanışı: 1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır ![]() ![]() 2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir ![]() 3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir ![]() ![]() 4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır ![]() 5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için) ![]() 7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir ![]() Midyelerin hazırlanışı: 1- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır ![]() ![]() 2- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır ![]() ![]() 3- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır ![]() 4- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı) ![]() ![]() ![]() 5- Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edilir ![]() ![]() 6- Kapak aralanarak soğutulur ![]() ![]() 7- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|