Terbiyeli Marul Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Marul Dolması



Terbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi

Malzemesi:

200 gr kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz

Tarifi:

• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın

• Sert kısımlarını kesin

• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun

• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın

• İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın

• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun

• Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın

• Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin

• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın

• 20 dakika pişirin

• Limon suyuyla yumurtayı çırpın

• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.