Tavuklu Lahana Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Lahana SarmasıTavuklu Lahana Sarması Tarifi - Tavuklu Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Tavuklu Lahana Sarması Malzemeleri Tavuklu Lahana Sarması Elif Korkmazel 2 kg lahana4 adet soğan 1 demet maydanoz 1 5 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı salça 4 adet tavuk göğsü 1 5 çorba kaşığı pirinç4-5 su bardağı su Pul biber Kimyon Tuz Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın Soğuk sudan geçirerek süzün Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tavaya alın Tereyağının yarısını, salçayı, pul biberi, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin Pirinci ilave edin Su azsa biraz su ilave edin, kapağını kapatarak pişirin Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|