![]() |
Tavuklu Lahana Sarması
Tavuklu Lahana Sarması Tarifi - Tavuklu Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Tavuklu Lahana Sarması Malzemeleri
Tavuklu Lahana Sarması Elif Korkmazel 2 kg. lahana 4 adet soğan 1 demet maydanoz 1.5 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 4 adet tavuk göğsü 1.5 çorba kaşığı pirinç 4-5 su bardağı su Pul biber Kimyon Tuz Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirerek süzün. Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tavaya alın. Tereyağının yarısını, salçayı, pul biberi, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin. Pirinci ilave edin. Su azsa biraz su ilave edin, kapağını kapatarak pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun. Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.