Patlıcan Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Sarmapatlıcan sarma nasıl yapılır - yoğurtlu patlıcan sarma - patlıcan sarma tarifiMalzemeler: 3 adet (ince – uzun) Kemer Patlıcan 3 Adet (iri) Kırmızı Biber 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt 2 Diş Sarımsak Tuz, Kekik 8-10 Adet Taze Soğan Sapı Sıvı Yağ (kızartmak için) 2 Adet Yumurta 1 Kase Galeta Unu Yapılışı: Patlıcanları uzunlmasına dilimleyin tuzlu suda bekletin yarım saatSüzün ve kurutun Yumurtaları çırpınGaleta ununu da yarısını alıp tuz ile karıştırıp tabağa koyunTavaya yağ koyun patlıcanları yumurtaya batırıp sonra tuzlu galeta ununa batırıp kızartınYağını çeksin diye peçete üstüne koyunBiberleri közleyin soyun doğrayınTabakta yoğurt kekik sarımsak tuz karışımı yapınBiberleri yoğurtl karışıma ekleyin karıiştırınTaze soğan saplarını sarmak için kullnacağız bunun için sıcak suya koyun ve yumuşatınPatlıcan dilimini yoğurtlu karışım koyarak sarın ve soğan ile bağlayınİşlem bu kadarAfiye tolsunBurada taze soğan ile sarmayacağınızı düşünüyorsanız kürdan ile de bağlayabilirsiniz alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|