Taze Yaprak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Yaprak Dolması



Taze Yaprak Dolması Tarifi - Taze Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Taze Yaprak Dolması Malzemeleri



Malzemeler

70 ml zeytinyağı

1 demet taze nane

1 demet dereotu

250 gr taze yaprak

20 adet yeşil erik

toz şeker

tuz

200 gr pirinç

5 adet soğan

2 demet taze soğan


Paylaşabilirsiniz



Taze yaprak dolması



Hazırlanışı

4 Kişilik


Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar sıcak su koyun ve dinlenmeye bırakın


Soğanı küçük küp kesin Taze soğanı ve otları ayıklayıp ince kesin


Zeytinyağını tencereye koyun Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar çevirin Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin Biraz çevirip taze soğan, 50 ml su ve otları ekleyin Şeker ve tuz ekleyip ateşten alın


Derin bir tencerede su kaynatın Asma yapraklarını ilave edin 5 dakika kaynatıp süzün Hazırladığınız iç ile dolmaları sarıp tencereye dizin Erikleri ilave edin ve üstüne bir kapak kapatıp yumuşayana kadar pişirin


Mevsiminde limon yerine kullanabileceğiniz erik bu yemeğe hoş bir lezzet katar Vişne mevsiminde dolmaları birer vişne ile de sarmayı denemelisiniz

benzer tarifler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.