ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Yaprak Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195114)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:15 PM

Taze Yaprak Dolması
 
Taze Yaprak Dolması Tarifi - Taze Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Taze Yaprak Dolması Malzemeleri



Malzemeler

70 ml. zeytinyağı

1 demet taze nane

1 demet dereotu

250 gr. taze yaprak

20 adet yeşil erik

toz şeker

tuz

200 gr. pirinç

5 adet soğan

2 demet taze soğan


Paylaşabilirsiniz



Taze yaprak dolması



Hazırlanışı

4 Kişilik


Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar sıcak su koyun ve dinlenmeye bırakın.


Soğanı küçük küp kesin. Taze soğanı ve otları ayıklayıp ince kesin.


Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar çevirin. Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin. Biraz çevirip taze soğan, 50 ml. su ve otları ekleyin. Şeker ve tuz ekleyip ateşten alın.


Derin bir tencerede su kaynatın. Asma yapraklarını ilave edin. 5 dakika kaynatıp süzün. Hazırladığınız iç ile dolmaları sarıp tencereye dizin. Erikleri ilave edin ve üstüne bir kapak kapatıp yumuşayana kadar pişirin.


Mevsiminde limon yerine kullanabileceğiniz erik bu yemeğe hoş bir lezzet katar. Vişne mevsiminde dolmaları birer vişne ile de sarmayı denemelisiniz.

benzer tarifler


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.