![]() |
Taze Yaprak Dolması
Taze Yaprak Dolması Tarifi - Taze Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Taze Yaprak Dolması Malzemeleri
Malzemeler 70 ml. zeytinyağı 1 demet taze nane 1 demet dereotu 250 gr. taze yaprak 20 adet yeşil erik toz şeker tuz 200 gr. pirinç 5 adet soğan 2 demet taze soğan Paylaşabilirsiniz Taze yaprak dolması Hazırlanışı 4 Kişilik Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar sıcak su koyun ve dinlenmeye bırakın. Soğanı küçük küp kesin. Taze soğanı ve otları ayıklayıp ince kesin. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar çevirin. Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin. Biraz çevirip taze soğan, 50 ml. su ve otları ekleyin. Şeker ve tuz ekleyip ateşten alın. Derin bir tencerede su kaynatın. Asma yapraklarını ilave edin. 5 dakika kaynatıp süzün. Hazırladığınız iç ile dolmaları sarıp tencereye dizin. Erikleri ilave edin ve üstüne bir kapak kapatıp yumuşayana kadar pişirin. Mevsiminde limon yerine kullanabileceğiniz erik bu yemeğe hoş bir lezzet katar. Vişne mevsiminde dolmaları birer vişne ile de sarmayı denemelisiniz. benzer tarifler |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.