![]() |
Portakallı Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Dana KuşbaşıPortakallı Dana Kuşbaşı Tarifi - Portakallı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Portakallı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Portakallı Dana Kuşbaşı Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1,5 kg Banvit Kırmızı Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı un 500 gr domates (kabukları soyulmuş, her biri 4`e kesilmiş, çekirdekleri temizlenmiş) 5 sap taze fesleğen (yapraklanmış, ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1 adet portakal (kabuğu kibrit çöpü ebadında kesilmiş, suyu sıkılmış) 250 gr mantar (her biri 4`e kesilmiş) 5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() • Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, soğanları katın ![]() ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek sarmısakları ekleyip, unu serpin ![]() ![]() • Ete, soğanlı malzeme, domates, fesleğen, kekik, portakal kabuğu ve suyunu ekleyip, tuz ve karabiber serpin ve hafifçe karıştırın ![]() ![]() ![]() • Mantarları ilave edip, 15 dak ![]() ![]() • Maydanoz serperek ve arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|