Kuzu İncik Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu İncik KapamaKuzu İncik Kapama Tarifi - Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik Kapamanın Yapılışı Malzeme 6 adet kuzu incik veya kol 100 gr Margarin 2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş) 4 diş sarımsak (Doğranmış) 1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm kalınlığında doğranmış) 3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm kalınlığında doğranmış) 3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet marul veya yeşil salata 1/2 bağ maydanoz (Doğranmış) 1/2 bağ dereotu (Doğranmış) 1 çorba kaşığı Un Hazırlanışı • Etleri tencereye koyun • Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın • Tencere içinde margarini kızdırın Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin • Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın • Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin • Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|