Çıtır Tavuklar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Tavuklar



Malzemeler:

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

1 Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin

2 Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın Suyu ilave edip çırpmaya devam edin Un, sirke ve baharatları ekleyin Malzemeler karışıncaya kadar çırpın

3 Tavukları bu karışımın içine atın

4 Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın

5 Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.