Jaklın Usulü Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jaklın Usulü Yumurta



JAKLIN USULÜ YUMURTA


Malzemesi:

3 adet haşlanmış yumurta

25 gr yumuşak tereyağı

225 gr haşlanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş kuşkonmaz

25 gr kaşar peyniri

Süslemek için:

Semizotu yaprakları

Beşamel sosu için:

1,5 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1,5 çay bardağı süt


Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ayırın ve küçük bir kabın içine koyun Tereyağını ile birlikte ilave edin Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tadlandırın Bu karışımı yumurta aklarının içlerine doldurun Küçük parçalar halinde doğranmış kuşkonmazı üzerine ilave edin ve yumurtaları, 6 küçük kasenin içine oturtun Bu arada Beşamel sosunu şu şekilde hazırlayın Tereyağını küçük bir kabın içine koyup eritin Devamlı karıştırmak suretiyle unu katın Yine karıştırarak 1 dakika kavurun ve sütü ilave ederek kaynatın Kaynadıktan sonra 2 dakika daha ocağın üzerinde tutun Ve ateşten indirin Beşömel sosunu yumurtaların üzerine dökün Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin Kapları sıcak fırına koyarak 15-20 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra aynı kapların içinde, semizotu ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.