![]() |
Fırında Kabaklı Omlet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kabaklı OmletFırında Kabaklı Omlet tarifi - Fırında Kabaklı Omlet yapılışı ![]() Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem Malzemeler 6-7 Adet kabak 4 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı mercanköşk 1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 Çorba kaşığı teeyağı Tuz Hazırlanışı * Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın ![]() * Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin ![]() * Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin ![]() * Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin ![]() * Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ![]() * Her sırada çok az tuz serpin ![]() * Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün ![]() * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin ![]() * Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|