Zeytinyağlı Renkli Kereviz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Renkli Kerevizmalzemeler 2 adet orta boy kereviz 2 adet havuç 2 adet patates 1 su bardağı konserve bezelye 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı portakal suyu tarifi Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır Daha sonra patates ilave edilir 1 su bardağı sıcak su dökülür Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır Tuz ve şeker eklenir Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|