Havuçlu Börülce |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Börülcemalzemeler 1 kg börülce 3 adet havuç 1 adet iri kuru soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 su bardağı su 1,5 tatlı kaşığı tuz yapılışı Börülce ayıklanır, yıkanır, tencereye aktarılır Üzerine su konur, yarım kıvam haşlanır Diğer tencerede ince kıyılmış soğan, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine yarım parmak şeklinde doğranmış havuç eklenir Havuç yumuşayınca suyuyla birlikte börülce katılır Tuz ve şeker serpilir Orta-kısık ateşte, kapaklı olarak 25-30 dakşka pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|