Havuçlu Börülce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Börülce



malzemeler


1 kg börülce

3 adet havuç

1 adet iri kuru soğan

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 su bardağı su

1,5 tatlı kaşığı tuz
yapılışı


Börülce ayıklanır, yıkanır, tencereye aktarılır Üzerine su konur, yarım kıvam haşlanır Diğer tencerede ince kıyılmış soğan, zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine yarım parmak şeklinde doğranmış havuç eklenir Havuç yumuşayınca suyuyla birlikte börülce katılır Tuz ve şeker serpilir Orta-kısık ateşte, kapaklı olarak 25-30 dakşka pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.