Pazı Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazı SarmasıPazı Sarması Tarifi - Pazı Sarması Malzemeleri - Pazı Sarması Yapılışı Malzemeler 2 demet pazı 2 su bardağı pirinç 3 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 1 tutam maydanoz 1 tutam dere otu 1 tutam nane 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su Hazırlanışı İlk olarak soğanları ince ince kıyıp yağ da pembeleşinceye kadar kavurun1tutam nane ve salçayı da ilave edinPirinçleri yıkadıktan sonra karışıma ilave edinBir çay bardağı su ilave ederek pişirinPişirdikten sonra dere otunu,maydanozu ve baharatları karıştırarak iç malzemesini hazırlayınPazıları da temizledikten sonra hafif kaynar suda fazla haşlamamak üzere suya koyun ve 1 dakika sonra alınHaşlanmış pazıların içine iç malzemeyi koyarak sarın NOT:Pazıları fazla haşlamayınız,erimesine sebep olacağından sarılamaz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|