Karışık Turşu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık TurşuKarışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı Malzemeler -Yarım kg havuç, -Yarım lahana -Yarım kg sivri biber, -Turşuluk tuz -4-5 defne yaprağı, -7-8 diş sarımsak -Sirke, su Yapılışı: 1 -Lahana iri iri doğranır Havuçlar yıkanıp doğranır Sivri biberler yıkayıp uçlarından biraz kesilir 2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir 3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır 4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur Turşunun kapağı içinde hava kalmayacak ve hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır 5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|